Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – Δρ.Καραγιάννης: Ενδεχόμενη 3η δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους το φθινόπωρο
[Euronews]: Κύπρος – Δρ.Καραγιάννης: Ενδεχόμενη 3η δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους το φθινόπωρο

[Euronews]: Κύπρος – Δρ.Καραγιάννης: Ενδεχόμενη 3η δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους το φθινόπωρο

Καμιά απάντηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής διεθνώς για τη διάρκεια δράσης των διαθέσιμων εμβολίων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννη, ο οποίος εκτιμά ότι τα ηλικιωμένα άτομα ενδεχομένως να χρειαστούν και τρίτη δόση εμβολιασμού το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Καραγιάννη, πλησιάζει ο καιρός που θα έχουμε κάποιες απαντήσεις, ωστόσο, σημειώνει πως προς το παρόν «δεν αποφασίστηκε οτιδήποτε».

«Δεν υπάρχει τίποτα και δεν αποφασίστηκε οτιδήποτε. Οι περισσότερες χώρες δεν αποφάσισαν ακόμα οτιδήποτε αν θα προβούν σε τρίτο εμβολιασμό ή όχι, αλλά προετοιμάζονται από απόψεως παραγγελιών εμβολίων», ανέφερε ο Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος εκτιμά ότι αν δεν προχωρήσουν με τρίτη δόση το Φθινόπωρο, ίσως χρειαστεί να προχωρήσουν μετέπειτα, ανάλογα με το τι επιφυλάσσει ο ιός.

Νέες ανάγκες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σε ερώτηση εάν οι νέες μεταλλάξεις που εμφανίζονται θα επιφέρουν και νέες ανάγκες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «αυτή τη στιγμή αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι μεταλλάξεις αντιμετωπίζονται από τα εμβόλια επαρκώς», ωστόσο, επισήμανε πως «η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη δεν αντιμετωπίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό».

Πρόσθεσε πως η επιστημονική κοινότητα βασίζεται στην υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και στη διατήρηση υψηλών επιπέδων αντισωμάτων, για να σημειώσει ότι αν τα αντισώματα δεν διαρκούν πέραν του χρόνου ίσως χρειαστεί ενισχυτική δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!