Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Διευκρινιστικές απαντήσεις του υπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα
[Euronews]: Κύπρος: Διευκρινιστικές απαντήσεις του υπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα

[Euronews]: Κύπρος: Διευκρινιστικές απαντήσεις του υπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου δημοσιοποίησε μια σειρά από διευκρινιστικές απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Ακολουθούν οι 11 διευκρινιστικές τοποθετήσεις του κυπριακού υπουργείου Υγείας

1. Τι ισχύει για τις κατασκηνώσεις;

Οι οργανωμένες ομαδικές κατασκηνώσεις, ανεξαρτήτως ηλικίας των συμμετεχόντων, αναστέλλουν τη λειτουργία τους άμεσα, μόλις τερματιστεί η τρέχουσα φιλοξενία προσώπων, και όχι αργότερα από τις 23 Ιουλίου 2021.

2. Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία των κατασκηνωτικών χώρων;

Όχι, οι κατασκηνωτικοί χώροι συνεχίζουν τη λειτουργία τους, στη βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

3. Πώς θα γίνεται η λειτουργία των χώρων/υποστατικών εστίασης, των νυχτερινών κέντρων, των χώρων δεξιώσεων, των δισκοθηκών και των άλλων χώρων διασκέδασης;

Η εξυπηρέτηση των θαμώνων γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα και οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι καθορίζεται στα 10 άτομα. Νοείται ότι εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι κατευθυντήριες οδηγίες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται ο χορός, ανεξαρτήτως με το είδος της προσφερόμενης μουσικής. Εξαιρούνται από την απαγόρευση για χορό τα υποστατικά/επιχειρήσεις που φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού/επιχείρησης οφείλει να ενημερώνει και να εξασφαλίζει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!