Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος -Covid19: Τι ισχύει με τα περιοριστικά μέτρα από σήμερα 9 Ιουλίου
[Euronews]: Κύπρος -Covid19: Τι ισχύει με τα περιοριστικά μέτρα από σήμερα 9 Ιουλίου

[Euronews]: Κύπρος -Covid19: Τι ισχύει με τα περιοριστικά μέτρα από σήμερα 9 Ιουλίου

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες οδήγησε την κυβέρνηση στην Κύπρο, στη λήψη νέων μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, εν μέσω καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου.

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας δημοσιεύτηκε ήδη το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα όπως θα ισχύουν από την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Στο διάταγμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από τις 29 Ιουνίου 2021 μέχρι τις 7 Ιουλίου 2021 καταγράφηκαν 5,489 κρούσματα και ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 65 έως 90 ασθενών την ημέρα και δεδομένου ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν δύο θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια ξεπερνά το 1,5%, εκδίδονται οι νέοι κανονισμοί.

Οι Κανονισμοί του παρόντος Διατάγματος τίθενται σε ισχύ την 9η Ιουλίου και ώρα 05.00 π.μ. και η ισχύς τους λήγει την 31η Ιουλίου 2021 και ώρα 23.59 μ.μ.

Με βάση τους κανονισμούς

  • Επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα και γραμμικά πάρκα, παραλίες, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, ζωολογικούς κήπους, πάρκα και μονοπάτια της φύσης, απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, εξαιρουμένων των διοργανώσεων, για τις οποίες εκδίδονται κατευθυντήριες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!