Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Νέα άνοδος των κρουσμάτων – 952 μολύνσεις, κανένας θάνατος, 10 διασωληνωμένοι
[Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Νέα άνοδος των κρουσμάτων – 952 μολύνσεις, κανένας θάνατος, 10 διασωληνωμένοι

[Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Νέα άνοδος των κρουσμάτων – 952 μολύνσεις, κανένας θάνατος, 10 διασωληνωμένοι

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 380, 254 άντρες (67%), και 126 γυναίκες (33%).

Ενενήντα τρεις ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι είκοσι επτά σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 44.045 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Εννιακόσια πενήντα δύο (ποσοστό θετικότητας: 2,16%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 80.588.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77,3 έτη.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 93 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 27 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 27 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 15 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Νέα κρούσματα στα κατεχόμενα (πηγή ΚΥΠΕ)

Ενενήντα επτά νέα περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στα κατεχόμενα από σύνολο 12,746 εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», ένα ήταν από το εξωτερικό, δώδεκα από επαφές και ογδόντα τέσσερα εγχώρια.

Δεκαεννέα είναι από την Λευκωσία, σαράντα από την Κερύνεια, δώδεκα από την Αμμόχωστο, εννέα από την Μόρφου και τέσσερα από την Λεύκα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!