Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – COVID-19: «Γονάτισε» το σύστημα Υγείας – Επίταξη γιατρών και νοσηλευτών
[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: «Γονάτισε» το σύστημα Υγείας – Επίταξη γιατρών και νοσηλευτών

[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: «Γονάτισε» το σύστημα Υγείας – Επίταξη γιατρών και νοσηλευτών

Άλλα εννέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Κύπρο, την Πέμπτη με τον αριθμό συνολικά να φτάνει τα 67. Όμως μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί δεν είναι η έκταση των κρουσμάτων όπως επισημαίνουν οι ειδικοί αλλά το ότι η διασπορά του ιού στην Κοινότητα συμβαίνει την ώρα που το σύστημα Υγείας έχει γονατίσει.

Μαζί με τα κατεχόμενα, στο νησί οι γνωστοί ασθενείς έφθασαν τους εκατό (33 στα κατεχόμενα), αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει καίρια γιατρούς και νοσηλευτές.

Αυτό ανάγκασε τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει χθες σε έκδοση Διατάγματος για την επιστράτευση όλων των εγγεγραμμένων γιατρών και νοσηλευτών της Κύπρου προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό όπου παραστεί ανάγκη. Την ίδια ώρα, άρχισαν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη λειτουργία του τομέα της Υγείας με τους οργανωμένους ασθενείς να καταγγέλλουν ότι χρόνιοι πάσχοντες κινδυνεύουν εξαιτίας της απουσίας γιατρών από την εργασία τους ή ακόμα και εξαιτίας της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων, για τα οποία κυκλοφορούν πληροφορίες ότι έχουν αποτελέσματα στη θεραπεία του κορωνοϊού.

Στη Λεμεσό και στην Πάφο έκλεισαν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς κι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάφο, λόγω κορωνοϊού σε επαγγελματίες υγείας. Δεκάδες νοσηλευτές μπήκαν στην απομόνωση αφού ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αρκετοί γιατροί του νοσοκομείου Λεμεσού επίσης απομονώθηκαν. Μεταξύ αυτών και μέλη του προσωπικού του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!