Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Τα επόμενα βήματα για το πλάνο εμβολιασμού
[Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Τα επόμενα βήματα για το πλάνο εμβολιασμού

[Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Τα επόμενα βήματα για το πλάνο εμβολιασμού

Mέρα με τη μέρα αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Κυπρίων στο εμβόλιο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά τη διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση των επόμενων σταθμών του εθνικού πλάνου εμβολιασμού. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι η Κύπρος είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που έδωσαν στους πολίτες την επιλογή εμβολίου, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας παρουσιάζει το 2ο χαμηλότερο δείκτη θνησιμότητας στην ΕΕ.

Σκοπός, όπως ανέφερε, της σημερινής συνέντευξης Τύπου είναι για να ενημερωθούν οι πολίτες για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών αυξάνει τις προσδοκίες για ταχύτερη έξοδο από την αβεβαιότητα. Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και ανησυχίες κάποιων εκ των συμπολιτών μας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι κατανοητές και σε κάθε περίπτωση θεμιτές, μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι πολίτες που εμπιστεύονται το εμβόλιο και αναγνωρίζουν ότι ουσιαστικά είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου προχωρά με γοργούς ρυθμούς με αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλες τις ηλικίες:

  • Ήδη από χθες, με το άνοιγμα της Πύλης για τα άτομα ηλικίας 18-21 ετών, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διευθέτησης ραντεβού. Παραχωρήθηκε η δυνατότητα σε όλους τους δικαιούχους, τουλάχιστον μια φορά, να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, μέσω της Πύλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!