Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος -COVID-19: Εκτάκτως στο Υπουργείο Υγείας οι επιδημιολόγοι – Που εντοπίστηκαν τα νέα κρουσματα
[Euronews]: Κύπρος -COVID-19: Εκτάκτως στο Υπουργείο Υγείας οι επιδημιολόγοι – Που εντοπίστηκαν τα νέα κρουσματα

[Euronews]: Κύπρος -COVID-19: Εκτάκτως στο Υπουργείο Υγείας οι επιδημιολόγοι – Που εντοπίστηκαν τα νέα κρουσματα

Αυξάνεται μέρα με την ημέρα ο κίνδυνος για εκτροχιασμό της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση 83 νέων περιστατικών κορωνοϊού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής, με τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να εκφράζει έντονη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και τη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Ο υπουργός συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη συνάντηση με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα, με στόχο την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κρουσμάτων και την εξεύρεση λύσεων.

Η Κύπρος τις τελευταίες δύο ημέρες έχει καταγράψει 124 κρούσματα, ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου έχουν ξεπεράσει τα 300.

Τρεις ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19, ενώ δεν υπάρχει ασθενής στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 47 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Οι αλυσίδες μετάδοσης που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά και ο αριθμός των κρουσμάτων που προστίθενται καθημερινά, αποδεικνύουν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται επαρκώς, συνεπώς η διασπορά του ιού είναι ανεξέλεγκτη. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των συμπτωματικών ατόμων που ανιχνεύονται θετικά στον ιό, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα το Υπουργείο Υγείας, καθώς έτσι αυξάνονται και τα άτομα που ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!