Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο – Καμία χαλάρωση ενώ ίσως επιστρέψουν νέα μέτρα
[Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο – Καμία χαλάρωση ενώ ίσως επιστρέψουν νέα μέτρα

[Euronews]: Κύπρος – Covid-19: Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο – Καμία χαλάρωση ενώ ίσως επιστρέψουν νέα μέτρα

Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιείται, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Κύριο θέμα της συνεδρίασης, της οποίας θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα αποτελέσουν η πανδημία και τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται μετά τα τελευταία νούμερα σε κρούσματα, θανάτους και νοσηλευομένους με Covid-19.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, τόνισε ότι η κατάσταση, όπως εξελίχθηκε δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα, όπως ήταν η πρόθεση της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε, στο Προεδρικό Μέγαρο, έκτακτη σύσκεψη για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας, όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα.

Η επικράτηση του στελέχους του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Κύπρο, επηρεάζει όλες τις ηλικίες και συνδέεται με τη σοβαρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στην κοινότητα και στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας επικίνδυνα τις δομές του συστήματος υγείας. Η κατάσταση, όπως εξελίχθηκε, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα, όπως ήταν η πρόθεση της Κυβέρνησης, μέχρις ότου έχουμε τα αναμενόμενα οφέλη από το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα.

Καλούμε όλους να συνεργαστούν σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια, επιλέγοντας να εμβολιαστούν, τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα και τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!