Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – COVID-19: Αυστηρούς περιορισμούς αποφασίζει το υπουργικό
[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: Αυστηρούς περιορισμούς αποφασίζει το υπουργικό

[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: Αυστηρούς περιορισμούς αποφασίζει το υπουργικό

Το ενδεχόμενο επιβολής νέας καραντίνας εξετάζεται την Παρασκευή στην Κύπρο από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενημερώνει το πρωί τους πολιτικούς αρχηγούς για την κακή επιδημιολογική εικόνα αλλά και για τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία στην οικονομία.

Στόχος, όπως αναφέρουν, όλες οι αρμόδιες πηγές είναι να περιοριστεί ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνεται διαρκώς.

Μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Εκεί θα αποφασιστεί η ακριβής μορφή που θα έχουν τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο, ενώ δεν αποκλείεται να εγκριθεί και ο νέος προϋπολογισμός για το 2021, αφού στις 17 Δεκεμβρίου είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό που τότε είχε κατατεθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» , το lockdown δεν αποκλείεται να μοιάζει με εκείνο του περασμένου Μαρτίου, αν και όπως φαίνεται τα αεροδρόμια του νησιού θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ. οι υπουργοί και τα μέλη της διυπουργικής επιτροπής έχουν ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις για στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, ενόψει του γενικού lockdown που αναμένεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πρώτιστος στόχος των μέτρων που θα αποφασιστούν είναι η αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και η αναχαίτιση της μεταδοτικότητας του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!