Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – COVID-19: 80 με 100 δείγματα υπό εξέταση – Ποια είναι όλα τα μέτρα της κυβέρνησης
[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: 80 με 100 δείγματα υπό εξέταση  – Ποια είναι όλα τα μέτρα της κυβέρνησης

[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: 80 με 100 δείγματα υπό εξέταση – Ποια είναι όλα τα μέτρα της κυβέρνησης

Μαραθώνια ήταν η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:00 το απόγευμα της Τρίτης 10/03, όταν ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για λήψη αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην Κύπρο. Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η απαγόρευση των εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων, γεγονός που θέτει ερωτήματα ως προς το είδος τους, αλλά και την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων. Παράλληλα, ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι όσοι παραβαίνουν τις οδηγίες που αφορούν στις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, θα διαπράττουν ποινικό αδίκημα, στην βάση του περί Λοιμοκάθαρσης νόμου. Μάλιστα, στους παρανομούντες θα εντάσσονται και όσοι εκκλησιάζονται, με τις διάφορες αντιδράσεις να αναμένονται με ενδιαφέρον.

Το κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων, Λήδρας, Αστρομερίτη, Λεύκας και Δερύνειας, θα παραταθεί μέχρι και τις 18 Μαρτίου, όταν θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα επαναξιολογήσει την κατάσταση, εξήγησε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοινώνοντας το πρώτο από τα οκτώ μέτρα.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας σχολείων στη Λευκωσία, όλων των βαθμίδων, ιδιωτικών και δημόσιων, για τρεις ημέρες, καθώς και την απαγόρευση διεξαγωγής εκδηλώσεων και άλλων μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι 31 Μαρτίου. Ακολούθως είπε ότι ακυρώνονται όλες οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, παρελάσεις και συναυλίες σε δημόσιους χώρους, ενώ οι ποδοσφαιρικοί και άλλοι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!