Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος – COVID-19: 233 νέα περιστατικά – Αυξήθηκαν οι ασθενείς με Covid στα νοσοκομεία
[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: 233 νέα περιστατικά  – Αυξήθηκαν οι ασθενείς με Covid στα νοσοκομεία

[Euronews]: Κύπρος – COVID-19: 233 νέα περιστατικά – Αυξήθηκαν οι ασθενείς με Covid στα νοσοκομεία

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε την Πέμπτη η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,756 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 233 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, πέραν του νέου αρνητικού αριθμού κρουσμάτων που ανακοινώνεται, έντονο προβληματισμό προκαλεί η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων που σήμερα φτάνουν στους 65, εκ των οποίων 50 στο νοσοκομείο αναφοράς (οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), άλλοι 10 σε θάλαμο στη Λευκωσία και 5 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνει ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη Πέμπτη, που ο αριθμός των ασθενών που έχρηζαν νοσηλείας ήταν 42, σήμερα έχουμε 23 περισσότερα άτομα.

“Κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί ότι παρά την ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων και των επαγγελματιών υγείας, και στην Κύπρο οι δυνατότητες του Συστήματος Υγείας δεν είναι απεριόριστες, για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων. Η προστασία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων εναπόκειται στη συλλογικότητα και την υπευθυνότητα όλων μας”, τονίζεται.

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά, σημειώνεται πως 1 στους 7 που εξετάστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτισης είναι θετικός στον ιό.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 834 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτισης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 113 κρούσματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!