Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς
[Euronews]: Κύπρος: Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

[Euronews]: Κύπρος: Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε σήμερα στα σχολεία της Λάρνακας και του Παραλιμνίου, η νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δέσπω Μιχαηλίδου
Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ο Πέτρος Χρυσοστόμου Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «στα θρανία έχει τοποθετηθεί το προστατευτικό κάλυμμα ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ των μαθητών ενώ η Σχολική Εφορία προμηθεύει συνεχώς τα σχολεία με απολυμαντικά και καθαριστικά. Φέτος θα είναι μια δύσκολη και ιδιαίτερη σχολική χρονιά ωστόσο η Σχολική Εφορία θα βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να επιλύσει τα οποιαδήποτε προβλήματα τυχόν προκύψουν».

O μέγιστος αριθμός των μαθητών στις αίθουσες είναι 25 και κάτω. Όλα τα παιδιά πλην αυτών που θα φοιτήσουν στα Δημοτικά Σχολεία θα φέρουν προστατευτική μάσκα, έγιναν όλες οι απαραίτητες σημάνσεις για τις αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Ο Σολωμός Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Παραλιμνίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «στο Παραλίμνι άνοιξαν σήμερα κανονικά και χωρίς προβλήματα, τις πύλες τους για τους μαθητές, ύστερα από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστά, τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Όλα τα παιδιά προσήλθαν στα σχολεία με τις μάσκες τους και όλα ξεκίνησαν σωστά και με τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!