Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Αξιολογούμε την κατάσταση και θα λάβουμε μέτρα για το μεταναστευτικό λέει ο ΥΠΑΜ
[Euronews]: Κύπρος: Αξιολογούμε την κατάσταση και θα λάβουμε μέτρα για το μεταναστευτικό λέει ο ΥΠΑΜ

[Euronews]: Κύπρος: Αξιολογούμε την κατάσταση και θα λάβουμε μέτρα για το μεταναστευτικό λέει ο ΥΠΑΜ

Ως Κυβέρνηση αξιολογούμε την κατάσταση συνεχώς και συντονισμένα θα λάβουμε μέτρα τα οποία θα αντιμετωπίζουν την κατάσταση, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει η Κύπρος παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορα της με την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης των ΟΥΚ, ο κ.Αγγελίδης είπε πως απασχολεί το Υπουργείο του η κατάσταση και ότι “στα πλαίσια του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας στο Ζάγκρεμπ, μετά την αναφορά που έγινε από τον Έλληνα ΥΠΑΜ και την ενημέρωση για την κατάσταση, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω κι εγώ τους συναδέλφους για την κατάσταση”.

“Έχει γίνει αντιληπτό πλέον αυτή η οργανωμένη ουσιαστικά ενέργεια από την Τουρκία, που χρησιμοποιεί ένα ανθρωπιστικής φύσεως θέμα εις βάρος όλης της Ευρώπης”, είπε και σημείωσε πως “η παραβίαση των συνόρων της Ελλάδας αμέσως συνεπάγεται και παραβίαση των συνόρων της Ευρώπης και αυτό συμβαίνει και στην Κύπρο”.

Ως Κυβέρνηση, υπέδειξε, αξιολογούμε την κατάσταση συνεχώς και συντονισμένα και οργανωμένα θα λάβουμε μέτρα τα οποία πιστεύουμε θα αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση.

Ερωτηθείς ποια μέτρα θα είναι αυτά, ο Σάββας Αγγελίδης απέφυγε να πει συγκεκριμένα, υποδεικνύοντας ότι “έχουμε μέτρα που έχουν σχέση με διαδικασίες, μέτρα που έχουν σχέση με την αποτροπή και που έχουν σχέση με τη διαχείριση της όλης κατάστασης”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!