Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Αβέρωφ – Εθνικό Συμβούλιο: Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα
[Euronews]: Κύπρος: Αβέρωφ  – Εθνικό Συμβούλιο: Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα

[Euronews]: Κύπρος: Αβέρωφ – Εθνικό Συμβούλιο: Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες και απειλές της Τουρκίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Στην συνεδρία θα συζητηθεί και το θέμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, στην παρουσία του Δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου, ενόψει και της παράνομης επίσκεψης στα κατεχόμενα του Ερντογάν και της φιέστας που ετοιμάζει για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο.

Η συνεδρία θα ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, το θέμα της Αμμοχώστου και την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) συζήτησαν το βράδυ της Τρίτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Υφυπουργός των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την Αμμόχωστο, και αντάλλαξαν με την κ. Νούλαντ απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!