Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα – Συνεχίζονται οι έρευνες
[Euronews]: Κύπρος: Ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα – Συνεχίζονται οι έρευνες

[Euronews]: Κύπρος: Ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα – Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας προς εντοπισμό των ατόμων που ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου χθες το πρωί στο πλαίσιο περιπολίας μελών της Δύναμης σε τζαμιά που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο αλλά και της συνεργασίας της Δύναμης με άλλες Υπηρεσίες του κράτους, εντοπίστηκε μία βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη της Αστυνομίας κατέβασαν τη σημαία από το τζαμί και άρχισαν αμέσως έρευνες και εξετάσεις με στόχο τον εντοπισμό μαρτυρίας από περίοικους ή από άτομα που ενδεχομένως να είδαν κάτι ενώ περνούσαν από την περιοχή.

Ο κ. Ανδρέου είπε ακόμα ότι η Αστυνομία διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό κλειστών συστημάτων παρακολούθησης που ενδεχομένως να υπάρχουν στην περιοχή τα οποία πιθανόν να κατέγραψαν κινήσεις των δραστών που ανέβασαν τη σημαία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκε η σημαία στο τζαμί, τα άτομα τα οποία την τοποθέτησαν αλλά και το ενδεχόμενο διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος.

Παρέμβαση και πάλι από την Τουρκία

Την ανύψωση βυζαντινής σημαίας σε τζαμί στη Λάρνακα καταδικάζουν ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Μετά την παρέμβαση τους για την επίθεση σε τζαμί στην Λεμεσό τώρα και πάλι ζητούν τα ρέστα για το περιστατικό στην Λάρνακα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!