Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση για οδοφράγματα και αεροδρόμια – Η λίστα με τις κατηγορίες χωρών
[Euronews]: Κύπρος: Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση για οδοφράγματα και αεροδρόμια – Η λίστα με τις κατηγορίες χωρών

[Euronews]: Κύπρος: Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση για οδοφράγματα και αεροδρόμια – Η λίστα με τις κατηγορίες χωρών

Κρίσιμη σύσκεψη με την Επιστημονική Ομάδα έχει αυτή την ώρα στο Προεδρικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την αξιολόγηση των δεδομένων, όπως διαμορφώνονται στην τρίτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν επίσης η λειτουργία των αεροδρομίων, η κατάσταση ενόψει της αναμονής τουριστικού κύματος καθώς και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ την περασμένη Τετάρτη, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε πως «το ένα που θα συζητήσουμε είναι η επιδημιολογική εικόνα κατά την διάρκεια της τρίτης φάσης, θα γίνουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις που μπορεί να κάναμε λόγω της χαλάρωσης των μέτρων και το άλλο που σίγουρα θα συζητηθεί είναι το θέμα των αεροδρομίων, των ταξιδιωτών αφού από τις 20 του μηνός θα σταματήσει ο εργαστηριακός έλεγχος των ταξιδιωτών από τις χώρες κατηγορίας Α. Θα συζητήσουμε για την κατάσταση ενόψει του τουριστικού κύματος που αναμένουμε».

Τα φλέγοντα θέματα σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, σημείωσε, είναι τα αεροδρόμια, ο τουρισμός και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Σε σχέση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο κ. Τσιούτης ανέφερε ότι θα γίνει ενημέρωση από την ειδική ομάδα των επιστημόνων που έχει καταρτιστεί για το θέμα.

Σε εκτενή επιστημονική συζήτηση για τα δεδομένα στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό που έγινε την περασμένη Τετάρτη (17/6) στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία – με τη συμμετοχή επιδημιολόγων των δυο πλευρών-, η τουρκοκυπριακή πλευρά για μια ακόμη φορά δεν υπέβαλε στην ελληνοκυπριακή, επιδημιολογικό δελτίο για την κατάσταση στα κατεχόμενα, ενώ η ελληνοκυπριακή είχε αποστείλει, πριν τη τηλεδιάσκεψη, στην τουρκοκυπριακή, δεύτερο επικαιροποιημένο επιδημιολογικό δελτίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!