Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Η άγρια φυσική ομορφιά του Ακάμα – Βίντεο drone
[Euronews]: Κύπρος: Η άγρια φυσική ομορφιά του Ακάμα – Βίντεο drone

[Euronews]: Κύπρος: Η άγρια φυσική ομορφιά του Ακάμα – Βίντεο drone

Ολόκληρη η Κύπρος, το νησί της θεάς Αφροδίτης, είναι ένα μνημείο της φύσης και της ιστορίας. Σε αυτή, , την κατηγορία των φυσικών μνημείων που ξεχωρίζουν είναι και ο Ακάμας.

Ο Ακάμας είναι ένα φημισμένο ακρωτήριο της βορειοδυτικής άκρης της Κύπρου στη ομώνυμη χερσόνησο και το ομώνυμο δάσος στην Επαρχία Πάφου.

Ένα μέρος από τις ομορφιές της άγριας φύσης της περιοχής κατέγραψε με κάμερα drone το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, και κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το όνομα του προέρχεται από τον Ακάμα, οικιστή της περιοχής, γιο του Μίνωα και της Φαίδρας ή γιο του Θησέα. Μια άλλη εκδοχή λέει ότι ονομάστηκε έτσι από το «άκαος» – άκαφτος, επειδή ήταν το μοναδικό μέρος της Κύπρου που δεν είχε καεί από τους Άραβες πειρατές.

Ο Πτολεμαίος το χαρακτήρισε ως «μια πυκνά δασωμένη περιοχή μοιρασμένη σε δύο λόφους ανυψωμένους προς βορράν». Μέχρι το έτος 2000 ο βρετανικός στρατός και το ναυτικό χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο τόπο ως πεδίο βολής για στρατιωτικές ασκήσεις.

Η περιοχή του Ακάμα συγκεντρώνει και μια ποικιλία γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών, που περιλαμβάνουν βαθιές κοιλάδες, σπηλιές, φαράγγια, θαλασσινές σπηλιές, νησάκια , το καθένα από τα οποία συγκεντρώνει τη δική του χλωρίδα και πανίδα με αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφόρων μικροκλιμάτων στην περιοχή. Αυτό που ξεχωρίζει είναι αδιαμφισβήτητα αποτελεί το φαράγγι του Άβακα, η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μέσω ενός μονοπατιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!