Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Αυτοδιάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές;
[Euronews]: Κύπρος: Αυτοδιάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές;

[Euronews]: Κύπρος: Αυτοδιάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές;

Θα αυτοδιαλυθεί ή όχι η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Η πρόταση διάλυσης κατατίθεται από το Κίνημα Οικολόγων και την ανεξάρτητη βουλευτή Άννα Θεολόγου και η απόφαση παρουσιάζεται μέχρι στιγμής να βρίσκεται στην πλάστιγγα, καθώς φαίνεται να υπάρχει «ισοπαλία» μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ και όσων τάσσονται κατά, με παράγοντα «χ» τους τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συνεργασίας, που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί.

Κίνημα Οικολόγων και ανεξάρτητη βουλευτής, Άννα Θεολόγου, καταθέτουν από κοινού το σχέδιο απόφασης για αυτοδιάλυση της Βουλής, παραίτηση της Κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών στις 29 Νοεμβρίου, με αφορμή την εμπλοκή ενός βουλευτή και του παραιτηθέντος Προέδρου της Βουλής, στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων, ΕΛΑΜ και η ανεξάρτητη Αννα Θεολόγου τάχθηκαν ήδη με δηλώσεις ή ανακοινώσεις υπέρ της πρότασης.

ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη κατά. Αναμένεται κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας να ξεκαθαρίσει η στάση της Δημοκρατικής Συνεργασίας και κατά συνέπεια αν θα προκηρυχθούν ή όχι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Σήμερα, η Βουλή συνέρχεται στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας μετά την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη (Κίνημα Αλληλεγγύη) από την προεδρία μετά το ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα για το θέμα των πολιτογραφήσεων, όπως και του βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη (ΑΚΕΛ).

Σύμφωνα με την ατζέντα, σήμερα στις 1100 θα γίνει η διαβεβαίωση των νέων βουλευτών, του Γιαννάκη Γαβριήλ για το ΑΚΕΛ, που καταλαμβάνει την έδρα στην Αμμόχωστο, και της Ρούλας Γεωργιάδη για το Κίνημα Αλληλεγγύη, που εισέρχεται στη Βουλή μετά την κένωση της έδρας Συλλούρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!