Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: Αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και κινητά εκλογικά κέντρα για ασθενείς με COVID-19
[Euronews]: Κύπρος: Αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και κινητά εκλογικά κέντρα για ασθενείς με COVID-19

[Euronews]: Κύπρος: Αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και κινητά εκλογικά κέντρα για ασθενείς με COVID-19

Με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξάγονται την Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές, κατά τις οποίες 658 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο 557.589 πολιτών για να καταλάβουν μια από τις 56 έδρες του κυπριακού κοινοβουλίου. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λειτουργήσουν ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα, που θα στελεχωθούν από δύο υπαλλήλους και μέλη της Αστυνομίας Κύπρου.

Από τους 658 υποψηφίους, οι 651 προέρχονται από 15 εκλογικούς κομματικούς συνδυασμούς και επτά έχουν υποβάλει μεμονωμένες υποψηφιότητες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 160 γυναίκες, ποσοστό 24,31%. Το 2016 οι υποψήφιοι ήταν 493 και περιλάμβαναν 108 γυναίκες, ποσοστό 21,90%. Τη θέση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών διεκδικούν δύο υποψήφιοι, ενώ τη θέση των Λατίνων τρεις υποψήφιοι. Ο εκπρόσωπος των Αρμενίων έχει εκλέγει χωρίς ανθυποψήφιο και ανακηρύχθηκε στις 13/5/2021.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά πριν τις 7 το βράδυ της Κυριακής και δεδομένου ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, τότε αναμένεται ότι μέχρι τις 11.00 μ.μ. περίπου θα είναι γνωστό το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά τα ποσοστά ψήφων κάθε κόμματος ή ανεξάρτητου υποψηφίου και τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβουν, κατά εκλογική περιφέρεια, από την πρώτη κατανομή των εδρών. Στη συνέχεια θα γίνει από το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών η διαδικασία της δεύτερης και της τρίτης κατανομής των εδρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!