Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κύπρος: 91 δηλώσεις για τον εκλογικό κατάλογο ασθενών με COVID
[Euronews]: Κύπρος: 91 δηλώσεις για τον εκλογικό κατάλογο ασθενών με COVID

[Euronews]: Κύπρος: 91 δηλώσεις για τον εκλογικό κατάλογο ασθενών με COVID

Συνολικά 91 ψηφοφόροι στην Κύπρο υπέβαλαν δηλώσεις για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ασθενών με κορωνοϊό COVID-19 και θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα στις εκλογές της Κυριακής, αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Σημειώνεται ότι για της βουλευτικές εκλογές θα λειτουργήσουν δέκα ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στις 18:00 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 65Β του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων (Τροποποιητικού) (Αρ.2) Νόμου του 2021.

Έχουν υποβληθεί συνολικά 91 δηλώσεις, οι οποίες, επιβεβαιώθηκαν με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο υπουργείο Υγείας. Στους αιτούντες παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στα ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα.

Οι εγγραφέντες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο κατανέμονται σε επίπεδο Επαρχίας ως ακολούθως: Λευκωσία: 32, Λεμεσός: 13, Λάρνακα: 15, Αμμόχωστος: 22, Πάφος: 9.

Όπως αναφέρεται, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των δηλώσεων, καθώς και τη γεωγραφική διασπορά τους, θα λειτουργήσουν δέκα ειδικά κινητά εκλογικά κέντρα και συγκεκριμένα, τέσσερα στην Επαρχία Λευκωσίας, δύο στην Επαρχία Λεμεσού, και από ένα στις Επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου.

Η εκκίνηση των κινητών εκλογικών κέντρων, τη μέρα ψηφοφορίας θα γίνει από τους ακόλουθους χώρους, στους οποίους χώρους θα γίνει πρώτα η σφράγιση των ψηφοδελτίων και των καλπών, στην παρουσία εκπροσώπων των εκλογικών συνδυασμών / υποψηφίων: Λευκωσία: Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Στρόβολος, Λεμεσός: Α’ Αστική Σχολή Λεμεσού, Λάρνακα: Γραφεία Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, Λάρνακα, Αμμόχωστος: Γραφεία Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, Παραλίμνι και Πάφος: Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου, Πάφος

Στους ίδιους πιο πάνω χώρους, θα γίνει η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων για τα εν λόγω εκλογικά κέντρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!