Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η κύπρια βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξελεγεί Αντιπροέδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ
[Euronews]: Η κύπρια βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξελεγεί Αντιπροέδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ

[Euronews]: Η κύπρια βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξελεγεί Αντιπροέδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ

Ολοκληρώθηκαν χθες στη Βιέννη οι εργασίες της 29ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) με τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των νέων αξιωματούχων της Συνέλευσης.

Σε μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη μέσω διαδικτύου, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας και Ειδική Αντιπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, εξελέγηως μία εκ των Αντιπροέδρων της Συνέλευσης, αξίωμα που για πρώτη φορά καταλαμβάνει Κύπριος βουλευτής στην ΚΣ ΟΑΣΕ.

Στο αρχικό στάδιο της συλλογής υπογραφών για την ανάδειξη των επικρατέστερων υποψηφίων για το εν λόγω αξίωμα, η κα Χαραλαμπίδου έλαβε τη στήριξη βουλευτών σημαντικού αριθμού χωρών προς τους οποίους εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες.

Η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί τη διεθνή κοινότητα, είπε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Παρά τις ξεκάθαρες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί τη διεθνή νομιμότητα, ανάφερε σε παρέμβασή της νωρίτερα, η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας η οποία συμμετείχε χθες σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, στη Βιέννη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στην παρέμβασή της, η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κύπρο, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τα κράτη που συνέδραμαν την Κύπρο στην κατάσβεσή τους.

Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο Κυπριακό, η κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!