Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κίμωλος: Ένας…βοτανικός κήπος στο δημοτικό σχολείο του νησιού
[Euronews]: Κίμωλος: Ένας…βοτανικός κήπος στο δημοτικό σχολείο του νησιού

[Euronews]: Κίμωλος: Ένας…βοτανικός κήπος στο δημοτικό σχολείο του νησιού

Πριν λίγες ημέρες το προαύλιο του δημοτικού σχολείου της Κιμώλου «πρασίνισε» γεμίζοντας από ντόπια φυτά, τα οποία συνέθεσαν έναν καινούριο βοτανικό κήπο για τους μαθητές του σχολείου.

Θρούμπι, γαρυφαλλιές, σκίνος, ρίγανη, της αγάπης το βοτάνι, είναι μερικά από τα φυτά που καλλιεργήθηκαν στον μικρό κήπο και κόσμησαν τον προαύλιο χώρο με χρώματα και αρώματα που έκρυβαν λίγη από την ιστορία του τόπου του νησιού των Κυκλάδων.

Μετά το τέλος του μαθήματος, εκπαιδευτικοί του σχολείου, μέλη της οργάνωσης «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», μία γεωπόνος, ένας δασολόγος και ο αντιδήμαρχος του νησιού, συγκεντρώθηκαν ώστε να πραγματοποιήσουν μία δράση που σκοπό είχε να σημάνει την επιστροφή της κυκλαδίτικης φύσης στις σχολικές αυλές «πρασινίζοντας» ένα ολόκληρο σχολείο.

Προετοιμασίες για την…κυποφύτευση στην Κίμωλο@AMNA

«Στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund επιλέξαμε να κάνουμε έναν βοτανικό κήπο στο δημοτικό σχολείο της Κιμώλου ώστε οι μαθητές να λάβουν τα ερεθίσματα εκείνα που θα τους ενημερώσουν για τα φυτά του τόπου τους», λέει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη προγραμμάτων στην Άγονη Γραμμή Γόνιμη, Ευγενία Ελευθεριάδου, ενώ προσθέτει ότι η δράση είχε προγραμματιστεί για πέρσι το καλοκαίρι, αλλά λόγω της κατάστασης με την πανδημία δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν.

Σύμφωνα με την γεωπόνο, Καλλιόπη Γραμματικοπούλου, που συμμετείχε στη δράση, προσφέροντας μάλιστα και αρκετά από τα είδη που φυτεύτηκαν, σκοπός της δράσης ήταν να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο στο δημοτικό σχολείο με ντόπια φυτά άλλα πιο αρωματικά κι άλλα πιο καλλωπιστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!