Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κεραμέως: Τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν υπάρχουν κρούσματα 50%+1
[Euronews]: Κεραμέως: Τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν υπάρχουν κρούσματα 50%+1

[Euronews]: Κεραμέως: Τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν υπάρχουν κρούσματα 50%+1

«Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, εφόσον υπάρχουν κρούσματα 50%+ 1», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Δυο παράγοντες διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, και αυτά είναι «το εμβόλιο και οι αυξημένοι έλεγχοι». Για παράδειγμα, «αν ένας μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα στο τμήμα, τα παιδιά που είναι γύρω του θα καταλήξουν να κάνουν επτά τεστ μέσα στην εβδομάδα. Πολλά, αυξημένα τεστ. Μιλάμε και για εργαστηριακά και για αυτοδιαγνωστικά, όλα δωρεάν από το κράτος», εξήγησε και πρόσθεσε: «Για εβδομάδες συζητούσαμε με την Επιτροπή Ειδικών και βλέπαμε τι συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Διεθνώς απομονώνονται τα κρούσματα και έχουμε αυξημένο testing», εξήγησε.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες, όταν ρωτήθηκε για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα.

Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες -όπως είπε- έφτασαν στα 140.000 εμβολιασμένα παιδιά. Η υπουργός υπογράμμισε, ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή, θα έτρεχα να τα εμβολιάσω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!