Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Καλιφόρνια: Ψηφοφορία για την ανάκληση του κυβερνήτη
[Euronews]: Καλιφόρνια: Ψηφοφορία για την ανάκληση του κυβερνήτη

[Euronews]: Καλιφόρνια: Ψηφοφορία για την ανάκληση του κυβερνήτη

Στην Καλιφόρνια βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να στηρίξει τον κυβερνήτη της πολιτείας σε μια ιδιαίτερα και σπανίως διενεργούμενη ψηφοφορία.

Οι κάτοικοι της πολιτείας καλούνται να αποφασίσουν αν ο Γκάβιν Νιούσομ θα παραμείνει στη θέση του ή όχι.

Πρόκειται για τη λεγόμενη διαδικασία της ανάκλησης που έγινε και το 2003 και είχε σαν αποτέλεσμα κυβερνήτης της πολιτείας να γίνει ο ηθοποιός Άρνολοντ Σβαρτσενέγκερ.

«Τα βλέμματα του έθνους και αυτό δεν είναι υπερβολή, τα βλέμματα του έθνους είναι στραμμένα στην Καλιφόρνια γιατί η απόφαση που θα λάβετε δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο μόνο στην Καλιφόρνια, αλλά και σε όλη τη χώρα και σίγουρα δεν θα είναι αστείο σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο νόμος για την ανάκληση είναι παλιός, συγκεκριμένα 111 ετών, αλλά ισχύει και σήμερα. Οι κάλπες στήνονται εφόσον εκδηλωθεί λαϊκή δυσπιστία η οποία έχει δημοσιοποιηθεί με τη συλλογή τουλάχιστον 1.5 εκατομμυρίου υπογραφών.

«Έχω μια μικρή επιχείρηση και τον τελευταίο χρόνο θεωρήθηκα μη απαραίτητος, για αυτό και με έκλεισαν, ενώ σε άλλες πολιτείες θα μπορούσα να δουλεύω. Για αυτό και έχω ενθουσιαστεί με την ανάκληση και ψήφησα υπέρ της ανάκλησης του Νιούσομ» δήλωσε μικροεπιχειρηματίας στην Καλιφόρνια.

«Ήρθα εδώ σήμερα γιατί δεν θέλω η Καλιφόρνια να έχει αυτή τη ρεπουμπλικανική προσέγγιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!