Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: «Το τελευταίο πράγμα που θα κλείσει είναι τα σχολεία»
[Euronews]: Ιταλία: «Το τελευταίο πράγμα που θα κλείσει είναι τα σχολεία»

[Euronews]: Ιταλία: «Το τελευταίο πράγμα που θα κλείσει είναι τα σχολεία»

Αποφασισμένη να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά με κάθε τρόπο εμφανίζεται η κυβέρνηση της Ιταλίας, καθώς περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά επιστρέφουν στα θρανία.

Το τελευταίο πράγμα που θα κλείσει στη χώρα θα είναι τα σχολεία, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ιταλικό Τύπο ο υπουργός Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι.

Περίπου το 93% των εκπαιδευτικών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Τα δύο τρίτα των μαθητών από 12 ως 19 ετών και το 70% των ηλικιών 16 ως 19 έχουν λάβει την πρώτη δόση σκευάσματος ενάντια στον κορονοϊό.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ 48 ωρών είναι υποχρεωτικό για το σύνολο του προσωπικού στα σχολεία.

Η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη για τα παιδιά κάτω των 6 ετών. Στο προσεχές διάστημα το ίδιο θα ισχύει για όσους φοιτούν σε τάξεις όπου το σύνολο των μαθητών έχουν εμβολιαστεί.

«Στις περισσότερες περιοχές της Ιταλίας, και εδώ στην πρωτεύουσα Ρώμη, οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις. Είναι εικόνες που μας θυμίζουν την περίοδο πριν την πανδημία. Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την τηλεκπαίδευση και για το λόγο αυτό εισάγει την προϋπόθεση του Πράσινου Πιστοποιητικού όχι μόνο για τους διδάσκοντες, αλλά επίσης για το διοικητικό προσωπικό, το προσωπικό καθαριότητας και οποινδήποτε χρειαστεί να μπει στο σχολικό χώρο, όπως συγγενείς των μαθητών. Το μέτρο όμως έχει δεχθεί σκληρή κριτική από πολλές σχολικές ενώσεις και συνδικάτα», μεταδίδει η ανταποκρίτρια του euronews στη Ρώμη Τζιόρτζια Ορλάντι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!