Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: Σχέδιο νομιμοποίησης χιλιάδων παράνομων μεταναστών
[Euronews]: Ιταλία: Σχέδιο νομιμοποίησης χιλιάδων παράνομων μεταναστών

[Euronews]: Ιταλία: Σχέδιο νομιμοποίησης χιλιάδων παράνομων μεταναστών

Τους αποκαλούν «οι αόρατοι».

Πρόκειται για τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ιταλία, χωρίς κανένα έγγραφο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόκειται για τουλάχιστον 600.000 ανθρώπους.

Είναι οι εργάτες που μαζεύουν τις σοδειές φρούτων και οπωροκηπευτικών ανά την Ευρώπη και που κάνουν «μαύρα» μεροκάματα στις κατασκευές και σε οικιακές εργασίες.

Συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από την ιταλική μαφία.

Πολλοί εγκλωβίστηκαν στην Ιταλία, μετά το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Φόβοι για ελλείψεις τροφίμων

Η υπουργός Αγροτικής Πολιτικής της Ιταλίας, Τερέζα Μπελανόβα, επιδιώκει τη νομιμοποίηση τουλάχιστον αυτών που εργάζονται στα χωράφια.

Το νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην ιταλική βουλή θα προβλέπει χορήγηση προσωρινών ανανεώσιμων αδειών παραμονής για αυτούς τους εργάτες.

Σύμμαχός της σε αυτή την προσπάθεια και απέναντι στις αντιρρήσεις του Κινήματος των 5 Αστέρων, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε.

Μιλώντας στο euronews, η Λ. Λαμοργκέζε τόνισε ότι είναι θέμα εθνικής σημασίας να μπορέσουν αυτοί οι εργάτες να επιστρέψουν στα χωράφια:

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλα υπουργεία για να αντιμετωπίσουμε την τωρινή επείγουσα κατάσταση, κυρίως αναφορικά με τις συγκομιδές στα χωράφια. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν καθόλου ιταλικά προϊόντα ή να καταστραφούν αν η συγκομιδή δεν γίνει εγκαίρως.»

Οι αγροτικές ενώσεις της Ιταλίας πιέζουν και αυτές για νομιμοποίηση των εργατών και προειδοποιούν ότι διαφορετικά οι καταναλωτές θα βρίσκουν άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, τους επόμενους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!