Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: «Να μην δικαστεί ο Ματέο Σαλβίνι» λέει η εισαγγελέας
[Euronews]: Ιταλία: «Να μην δικαστεί ο Ματέο Σαλβίνι» λέει η εισαγγελέας

[Euronews]: Ιταλία: «Να μην δικαστεί ο Ματέο Σαλβίνι» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της Κατάνια πιστεύει πως ο Ματέο Σαλβίνι δεν πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η Αντρέα Μπονόμο έκρινε ότι οι επιλογές του Σαλβίνι ως υπουργού Εσωτερικών δεν παραβίασαν τους νόμους και τις διεθνείς συνθήκες.

Τον Αύγουστο του 2019 και για μια εβδομάδα, ο Σαλβίνι δεν επέτρεψε την αποβίβαση 147 μεταναστών οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, σε πλοίο της ΜΚΟ Open Arms. Τον Αύγουστο του 2019, ο Σαλβίνι δεν επέτρεψε την αποβίβαση 147 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο της Open Arms.

«Είμαι χαρούμενος. H εισαγγελέας απέκλεισε την τέλεση εγκλημάτων και απαγωγών και δήλωσε ότι σεβόμουν τους νόμους, εθνικούς και διεθνείς. Έχουμε σώσει ζωές, αφυπνήσαμε την Ευρώπη, αποκαταστήσαμε την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια στην Ιταλία. Θα επιστρέψω ήσυχα στα παιδιά μου και ελπίζω ότι στις 14 Μαΐου η υπόθεση θα κλείσει» δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκας.

Ο Σαλβίνι υποστηρίζει πως οι ενέργειες του υπηρετούσαν το εθνικό συμφέρον, ενώ σημειώνει πως απολάμβανε την στήριξη όλων των μελών της κυβέρνησης Κόντε. Ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ο επικεφαλής της Λέγκας επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο την ζωή δεκάδων ανθρώπων. Η απόφαση για το αν θα υπάρξει δίκη, αναμένεται στις 14 Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!