Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ιταλία: Το κυνήγι τρούφας εν μέσω πανδημίας
[Euronews]: Ιταλία: Το κυνήγι τρούφας εν μέσω πανδημίας

[Euronews]: Ιταλία: Το κυνήγι τρούφας εν μέσω πανδημίας

Στη Βόρεια Ιταλία ξεκίνησε η περιοδος συγκομιδής της τρούφας. Όμως φέτος στα βουνά της περιοχής επικρατεί ησυχία, αφού πολλοί λάτρεις της τρούφας έμειναν στο σπίτι τους. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω COVID-19 δεν έχουν επηρεάσει τους ντόπιους κυνηγούς.

«Αγαπάω τις τρούφες και περνάω πολλές ώρες στην ύπαιθρο, στο βουνό. Είναι μια μοναχική δραστηριότητα. Εδώ, μπορεί να συναντήσω μερικούς αγριόχοιρους ή ελάφια. Εδώ, δεν κυκλοφορούν άνθρωποι. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αλλάξει» υποστηρίζει ο κυνηγός τρούφας, Τζιοβάνι Μοντσιέρο.

Όμως για τους πωλητές τρούφας όλα εχουν αλλάξει. Κάθε χρόνο, πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση τρούφας της Alba, η οποία και προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πλέον, παρουσιάσεις και συζητήσεις γίνονται διαδικτυακά, ενώ με τον ίδιο τρόπο γίνονται και οι παραγγελίες.

«Είναι αλήθεια πως στη ζωή πολλές απολάυσεις δεν χωρούν σε ένα μικοό κουτί. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει για τις τρούφες που τόσο αγαπώ. Μόλις έλαβα το δέμα στο σπίτι μου. Το άνοιξα και το σπίτι πλημμύρισε από αυτό το υπέροχο άρωμα» δήλωσε ο Πάολο Βιζάρι.

Οι λευκές τρούφες της Βόρειας Ιταλίας είναι η πιο ακριβή ποικιλία, φημισμένη για το άρωμα και τη γεύση της. Τα καταστήματα μπορεί είναι άδεια από πελάτες, μα η ζήτηση για τρούφα έχει σαφώς αυξηθεί.

«Δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα. Κάποιοι έχουν έρθει στο κατάστημα μας και γνωρίζουν την ποιότητα των προϊόντων μας, ενώ άλλοι μας βρίσκουν στο διαδίκτυο και ζητούν πληροφορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!