Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: Υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης οι Ιταλοί υγειονομικοί
[Euronews]: Ιταλία: Υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης οι Ιταλοί υγειονομικοί

[Euronews]: Ιταλία: Υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης οι Ιταλοί υγειονομικοί

Η επέλαση του κορονοϊού στην Ιταλία στις αρχές του 2020 ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός συναγερμός για την πανδημία. Οι απώλειες στη χώρα υπήρξαν αδιανόητες: Από τις ανθρώπινες ζωές στην οικονομική κρίση που αναπόφευκτα έρχεται στη διάρκεια και μετά τα περιοριστικά μέτρα.

Πολλά έχουν λεχθεί για τους ανθρώπους που πολέμησαν τον ιό από την πρώτη γραμμή – όμως τίποτα δεν φαίνεται να είναι αρκετό. Οι Ιταλοί υγειονομικοί φέτος προτάθηκαν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

«Θέλαμε να τιμήσουμε την αυταπάρνηση και τη αυτοθυσία αυτών των εργαζομένων που αγωνίστηκαν κατά της πανδημίας για να σώσουν ζωές. Η υποψηφιότητα πάει σε αυτούς από ολόκληρη τη χώρα, διότι έκαναν θαυμάσια δουλειά», λέει στο euronews o πρόεδρος του Ιδρύματος Γκορμπατσόφ Μάρτσιο Νταλατζιοβάνα.

Ένα καθήκον δύσκολο που στην αρχή για πολλούς φαινόταν ακατόρθωτο. Χωρίς χρόνο και πολλές φορές με ελλιπή εξοπλισμό στη διάθεσή τους. Το μόνο στο οποίο μπορούσαν να βασιστούν ήταν η τεχνογνωσία και το ταλέντο τους.

Για τους γιατρούς που έζησαν αυτές τις πολεμικές συνθήκες πρώτο χέρι οι μνήμες συγκινούν. Ο καθηγητής Λουίτζι Καβάνα από το νοσοκομείο της Πιατσέντζα επελέγη για να αποδεχθεί την υποψηφιότητα.

«Γνώρισα νοσηλεύτριες που κοιμούνταν στο νοσοκομείο επί εβδομάδες. Γιατρούς που δεν ήθελαν να φύγουν από την κλινική, επειδή δεν ήθελαν να φέρουν τον ιό στο σπίτι τους ή που έστελναν μακριά τους συγγενείς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!