Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: Φόβοι για κοινωνική αναταραχή – Οι περιορισμοί στριμώχνουν εργαζομένους κι επιχειρήσεις
[Euronews]: Ιταλία: Φόβοι για κοινωνική αναταραχή – Οι περιορισμοί στριμώχνουν εργαζομένους κι επιχειρήσεις

[Euronews]: Ιταλία: Φόβοι για κοινωνική αναταραχή – Οι περιορισμοί στριμώχνουν εργαζομένους κι επιχειρήσεις

Ο Φαμπρίτσιο Καλιέντο είναι ιδιοκτήτης μπαρ στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης.

Πρόσφατα ήταν μεταξύ αυτών που διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων, καθώς αισθάνεται απογοητευμένος από την κυβέρνηση.

Υπήρξε δύο φορές θύμα της εγκληματικής οργάνωσης Καμόρα. Όπως λέει, η καριέρα και η επιχείρησή του επλήγησαν λόγω των εκβιασμών που υπέστη από τη μαφία.

«Αυτή τη στιγμή, κορυφαία προτεραιότητα για την Καμόρα είναι να κάνει δουλειές. Ρίχνει λεφτά στην αγορά, αγοράζοντας είτε ακίνητα είτε επιχειρήσεις. Δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει τους δρόμους ή να διοργανώσει συλλαλητήρια. Ήμουν εκεί την ημέρα που έγιναν βίαια επεισόδια, έβλεπα φίλους μου γύρω μου, επιχειρηματίες και οικογένειες. Δεν πιστεύω ότι η Καμόρα ήτνα πίσω από αυτό», λέει ο Φαμπρίτσιο στο euronews.

Το 1998, τέσσερα μέλη της Καμόρα συνελήφθησαν λόγω της κατάθεσής του. Έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στο να υπερασπιστεί την ελευθερία του, ο Φαμπρίτσιο κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη συμπαράστασης. Μας λέει ότι ο κίνδυνος οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα να στραφούν για βοήθεια στην Καμόρα είναι υπαρκτός.

«Αν κάποιος εμφανιστεί στην πόρτα μου με μια ενδιαφέρουσα προσφορά, δεν είμαι σίγουρος αν θα διπλοτσέκαρα από πού έρχονται τα λεφτά. Ενώ στο παρελθόν αποφάσισα και πούλησα την προηγούμενη επιχείρησή μου σε μια ομάδα νέων επιχειρηματιών, παρά στην Καμόρα που με είχε προσεγγίσει», αναφέρει ο Φαμπρίτσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!