Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: Το δικαίωμα στο τελευταίο αντίο
[Euronews]: Ιταλία: Το δικαίωμα στο τελευταίο αντίο

[Euronews]: Ιταλία: Το δικαίωμα στο τελευταίο αντίο

«Εάν ο πόνος που βιώσαμε εμείς βοηθήσει άλλους να μην βιώσουν το ίδιο, τότε δεν θα είναι μάταιος και απαλύνει τις πληγές μας, διαφορετικά δεν θα ήξερα πως να τον αμβλύνω»

Η Μαουρίτσια και η αδελφή της Αλεσάντρα έχασαν τον πατέρα τους στο τέλος Αυγούστου. Ήταν 92 ετών ένας από τους πιο γνώστους καρδιολόγους της Ιταλίας. Εξαιτίας των μέτρων οι δύο κόρες του δεν μπορούσαν να βρεθούν δίπλα του τις τελευταίες του στιγμές.

«Την ημέρα που πέθανε ο πατέρας. Διοργανώθηκε ένα πικ-νικ με 500 άτομα. Ένας από αυτούς βρέθηκε θετικός και όλοι οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε τεστ», ανέφερε η Μαουρίτσια.

Ο δημοσιογράφος του euronews, Λούκα Παλαμάρα, μεταδίδει: «Το νοσοκομείο που πέθανε ο πατέρας τους βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια από το σπίτι τους. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε αυτό τον δρόμο. Βρίσκονταν τόσο κοντά κι όμως τόσο μακρυά από εκείνον, αφού το νοσοκομείο δεν επέτρεψε στους συγγενείς του να τον αποχαιρετίσουν»

Μετά από αυτήν την εμπειρία, η Μαουρίτσια ζήτησε από την διοίκηση του νοσοκομείου να αλλάξουν οι κανονισμοί.

Η απεγνωσμένη της έκκληση βρήκε τελικά ανταπόκριση. «Πρέπει να εφαρμοστεί στο νοσοκομείο μας κανονισμός που προβλέπει πως σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως ο κίνδυνος της ζωής, οι συγγενείς πρέπει πάντα να μπορούν να επισκέπτονται τους αγαπημένους τους όσο εκείνοι είναι στην ζωή», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείο της Πάντοβα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!