Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: Αυξημένη συμμετοχή στο δημοψήφισμα
[Euronews]: Ιταλία: Αυξημένη συμμετοχή στο δημοψήφισμα

[Euronews]: Ιταλία: Αυξημένη συμμετοχή στο δημοψήφισμα

Αυξημένη καταγράφεται η συμμετοχή των Ιταλών στο εθνικό δημοψήφισμα για τη μείωση ή όχι του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών της χώρας.

Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη στις περιοχές όπου διεξήχθη τριπλή ψηφοφορία, αφού είχαν στηθεί, επίσης, κάλπες για τις τοπικές εκλογές.

Το δημοψήφισμα θέτει το ερώτημα να μειωθούν οι βουλευτικές έδρες από 630 σε 400 και οι έδρες στη Γερουσία από 315 σε 200.

Εάν υλοποιηθεί αυτό το αίτημα, η αναλογία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ανά 100.000 κατοίκους στην Ιταλία θα πέσει σε έναν από τους χαμηλότερους της Ευρώπης

Τώρα, η Ιταλία ( με αναλογία στο 1) βρίσκεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τη Μάλτα να ξεχωρίζει σε αυτό το γράφημα αφού εκλέγει 14 εκπροσώπους ανά 100 χιλιάδες πολίτες.

Εκτός από το δημοψήφισμα, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο, 18 εκατομμύρια Ιταλοί σε επτά επαρχίες κλήθηκαν να αποφασίσουν για τις τοπικές αρχές, ενώ θα αναδείξουν δημάρχους σε περίπου 1.000 ιταλικές πόλιες. Οι τοπικές εκλογές είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την άνοιξη, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι κάλπες ήταν ανοιχτές Κυριακή και Δευτέρα και έκλεισαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με αυστηρή τήρηση υγειονομικών κανόνων, ενώ οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών είχαν προτεραιότητα στα εκλογικά τμήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!