Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ισραήλ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
[Euronews]: Ισραήλ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

[Euronews]: Ισραήλ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Για τέταρτη φορά μέσα σε μόλις δύο χρόνια καλούνται οι πολίτες του Ισραήλ να συμμετάσχουν σε βουλευτικές εκλογές.

Το πρωί άνοιξαν τα περίπου 13.700 εκλογικά τμήματα για τις βουλευτικές εκλογές, την τέταρτη καταφυγή στις κάλπες μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Περίπου 6,6 εκατομμύρια πολίτες (από το σύνολο των 9,3 εκατ. κατοίκων) καλούνται να ψηφίσουν στην αναμέτρηση αυτή του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τους αντιπάλους του, ιδίως τον κεντρώο Γιαΐρ Λαπίντ.

Οι εκλογές κατέστη δυνατό να διεξαχθούν χάρη στην εντατική εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού, που επέτρεψε να έχει πλέον λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Το συντηρητικό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προβλέπεται ότι θα αναδειχθεί ξανά ισχυρότερη δύναμη στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να ηγηθεί ενός συνασπισμού της δεξιάς με 61 έδρες.

Τον Μάρτιο του 2020, η συμμετοχή είχε φθάσει το 71,3%.

Στη χώρα επικρατεί ένα παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο και μια συνεχιζόμενη συζήτηση για την ικανότητα του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ασκεί την κυβερνητική πολιτική τη στιγμή που αντιμετωπίζει καταγγελίες για διαφθορά.

«Είναι η πρώτη φορά στις ισραηλινές εκλογές τα τελευταία δύο χρόνια, που έχουμε εκστρατείες κατά του Νετανιάχου οι οποίες προέρχονται από τη σκληροπυρηνική δεξιά, οπότε αυτό είναι κάτι το διαφορετικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!