Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ισπανία: Σταδιακή η άρση των περιοριστικών μέτρων
[Euronews]: Ισπανία: Σταδιακή η άρση των περιοριστικών μέτρων

[Euronews]: Ισπανία: Σταδιακή η άρση των περιοριστικών μέτρων

Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης παρουσίασε την Κυριακή κάποια από τα μέτρα που θα υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τίτης και θα τεθούν σε ισχύ μόλις αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία τέθηκε η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά, με μέτρο και σεβασμό σε συγκεκριμένους κανόνες, είπε ο Πέδρο Σάντσεθ.

«Ολα τα πρόσωπα ηλικίας άνω των 6 ετών θα πρέπει απαραιτήτως να φοράνε μάσκα όταν δεν είναι εφικτό να υπάρχει ασφααλής απόσταση», διευκρίνισε ο Σάντσεθ. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι οι υγειονομικές αρχές θα κάνουν δειγματοληψίες σε όλους τους πολίτες που έχουν συμπτώματα. Το κράτος εγγυάται την επάρκεια των τεστ.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 21 Ιοουνίου, οι αυτόνομες περιοχές που θα βρίσκονται στην 3η φάση άρσης των μέτρων θα μπορούν πλέον να αποφασίζουν οι ίδιες για τους κανόνες που θα ακολουθούνται στη δική τους περιφέρεια.

Ο Πέδρο Σάντσεθ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης. Μόλις 72 θάνατοι καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, όταν στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν ειχαμε εκατοντάδες κάθε μέρα.

Καθώς ωστόσο μπαίνουμε και στην καλοκαιρινή περίοδο με την χώρα να περιμένει τους τουρίστες για να ανακάμψει οικονομικά, η κυβέρνηση σχεδιάζει και τρόπους ώστε οι πολίτες που τόσον καιρό παρέμεναν σε κατάσταση εγκλεισμού να έχουν τα χρήματα για τα απαραίτητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!