Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ισπανία: Πέμπτη νύχτα ταραχών
[Euronews]: Ισπανία: Πέμπτη νύχτα ταραχών

[Euronews]: Ισπανία: Πέμπτη νύχτα ταραχών

Συγκρούσεις με την αστυνομία, καταστροφές καταστημάτων και λεηλασίες σημάδεψαν μία ακόμα διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών στην Ισπανία.

Η διαμαρτυρία αφορά στη σύλληψη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ, που εκτίει ποινή φυλάκισης 9 μηνών για εξύβριση του βασιλικού οίκου της Ισπανίας και εξύμνιση της τρομοκρατίας.

Περίπου 90 πολίτες έχουν συλληφθεί και 100 έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια που πυροδότησε η σύλληψη του ράπερ, που είχε οχυρωθεί σε πανεπιστήμιο και αρνούταν να παραδοθεί στην αστυνομία.

Αστυνομικός περνάει οδόφραγμα που έχουν στήσει οι διαδηλωτέςFelipe Dana/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Οι υποστηρικτές του Χασέλ, μεταξύ των οποίων και μέλη του κυβερνητικού κόμματος Ποδέμος, ζητούν αλλαγή του νόμου περί Δημόσιας Ασφάλειας.

Η κυβέρνηση που έχει σχηματιστεί με το συνασπισμό Σοσιαλιστών και Ποδέμος υποσχέθηκε αλλαγή στο νόμο, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα προχωρήσει σε αυτή.

Για κάποιους, οι διαμαρτυρίες ήταν ευκαιρία για λεηλασίεςJoan Mateu/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Η υπόθεση Χασέλ, που έχει ανοίξει τη συζήτηση περί της ελευθερίας του λόγου στην Ισπανία, αποτελεί ένα ακόμα «αγκάθι» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων της χώρας.

Έναν χρόνο μετά το σχηματισμό του συνασπισμού , τα δύο κόμματα δυσκολεύονται να συγκυβερνήσουν.

Την επόμενη εβδομάδα έχει αποφασιστεί συνάντηση των Πέδρο Σάντσεθ και Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε μία προσπάθεια εξομάλυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!