Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ισπανία: Το δράμα των ηλικιωμένων κατά την πανδημία
[Euronews]: Ισπανία: Το δράμα των ηλικιωμένων κατά την πανδημία

[Euronews]: Ισπανία: Το δράμα των ηλικιωμένων κατά την πανδημία

Η Έστερ είναι επικεφαλής σε ένα ισπανικό γηροκομείο. Κοντά 20 χρόνια φροντίζει ηλικιωμένους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, 30 από αυτούς που φιλοξενούνταν στη μονάδα φροντίδας που προΐσταται, πέθαναν.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε, πώς να αντιδράσουμε», λέει η Έστερ Γκαρσία.

Όπως πρόσφατα αποδείχτηκε η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης ζήτησε από τα νοσοκομεία να σταματήσουν να δέχονται ασθενείς από γηροκομεία. Ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας καθώς τα νοσοκομεία ήταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

«Είπαμε αν θέλετε να το κάνουμε εμείς, εδώ είμαστε. Αλλά φυσικά, χρειαζόμαστε πόρους, χρειαζόμαστε ιατρικούς πόρους, οι οποίοι ποτέ δεν έφτασαν» λέει η Γκαρσία.

Όταν η Έστερ Γκαρσία είδε τον ιό να θερίζει τη ζωή αυτών που φρόντιζε αποφάσισε να δράσει.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο και είπαμε δεν πάει άλλο. Έχουμε έναν ασθενή που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι που φροντίζουμε έχουν δικαίωμα για μια τουλάχιστον ευκαιρία να λάβουν θεραπεία» είπε.

Αλλά οι εκκλήσεις της για βοήθεια δεν άλλαξαν την κατάσταση. Ένα βίντεο στο διαδίκτυο από τα τέλη Μαρτίου επιβεβαίωσε το δράμα των ηλικιωμένων. Γιατρός ακούγεται να λέει ότι οι ηλικιωμένοι από μονάδες φροντίδας δεν τους δέχονταν για θεραπεία.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης επέμεινε ότι οι αποφάσεις για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία ακολούθησαν αυστηρά πρωτόκολλα και κανένας δεν εγκαταλείφθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!