Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ισπανία: Άρνηση για επιστροφή στα σχολεία
[Euronews]: Ισπανία: Άρνηση για επιστροφή στα σχολεία

[Euronews]: Ισπανία: Άρνηση για επιστροφή στα σχολεία

Το καλοκαίρι τελείωσε και έφτασε η ώρα οι μαθητές να επιστρέψουν στο σχολείο…. αλλά από το σπίτι κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα.

Αυτή θα είναι η τάξη τους για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς. Η Ρουθ αποφάσισε να μην στείλει φέτος τα παιδιά της στο σχολείο. Φοβάται ότι μόλις εμφανίσουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον COVID-19, όπως είναι ο πυρετός και βήχας θα επιστρέψουν σπίτι και δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα θέτοντας σε κίνδυνο τη δουλειά της.

«Νομίζω ότι θα ήταν περίεργο τα παιδιά μου να μην παρουσιάσουν συμπτώματα από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Πρέπει να βρω μια εναλλακτική που δεν θα επηρεάσει την επαγγελματική μου κατάσταση και φυσικά δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη μόρφωση των παιδιών μου» δήλωσε η Ρουθ.

Πολλοί γονείς στην Ισπανία έχουν αποφασίσει να παραμένουν μακριά από τα σχολεία ανησυχώντας για την ασφάλεια των παιδιών τους. Κάποιοι έχουν αποφασίσει να επιλέξουν ειδικές μονάδες όπου εργάζονται γυναίκες που φιλοξενούν μικρό αριθμό παιδιών στα σπίτια τους.

«Με τις “Ημερήσιες Μητέρες” είμαστε στα σπίτια μας και τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν συνήθως τόσο συχνά. Μια ομάδα 4 παιδιών είναι προφανώς καλύτερη από μια ομάδα 20 παιδιών. Υπό αυτήν την έννοια οι πιθανότητες να μολυνθείς είναι πολύ μικρότερες» δήλωσε μια από τις μητέρες που φιλοξενούν παιδιά στο σπίτι τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!