Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ισλανδία: Βουλευτικές εκλογές μετά από τεραετία πολιτικής ηρεμίας
[Euronews]: Ισλανδία: Βουλευτικές εκλογές μετά από τεραετία πολιτικής ηρεμίας

[Euronews]: Ισλανδία: Βουλευτικές εκλογές μετά από τεραετία πολιτικής ηρεμίας

Στις βουλευτικές κάλπες προσέρχονται οι πολίτες της Ισλανδίας, μετά από μια τετραετία πολιτικής ηρεμίας υπό τον κυβερνητικό συνασπισμό αριστερών και δεξιών κομμάτων.

Αναλυτές όμως θεωρούν πιθανόν να επανέλθει η αστάθεια, καθώς εννέα από τα δέκα κόμματα που συμμετέχουν αναμένεται να περάσουν το όριο του 5% και να μπουν στη νέα Βουλή.

«Το βασικό ζήτημα τώρα είναι τι θα κάνουμε μετά την πανδημία. Προφανώς έχουμε τεράστιες προκλήσεις, την επανοικοδόμηση της οικονομίας με πιο πράσινο και βιώσιμο τρόπο, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και διαφορετικών θέσεων εργασίας. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η νέα οικονομία θα είναι πράσινη και θα ενέχει διαφορετικότητα», δήλωσε η πρωθυπουργός Κάτριν Γιακομπσντότιρ, επικεφαλής του Κινήματος Πράσινης Αριστεράς.

Το Κόμμα Ανεξαρτησίας του πρώην πρωθυπουργού Μπγιάρνι Μπενέντικσον διεκδικεί να αναδειχτεί νικητής της αναμέτρησης.

«Ελπίζουμε σε περισσότερη στήριξη, κι ότι θα φτάσουμε τουλάχιστον στα επίπεδα των προηγούμενων εκλογών, που ήταν 25%», τόνισε ο Μπενέντικσον.

Η απερχόμενη κυβέρνηση της Κάτριν Γιακομπσντότιρ προέκυψε από συμμαχία του Κινήματος Πράσινης Αριστεράς, του Κόμματος Ανεξαρτησίας και του Προοδευτικού Κόμματος και ελέγχει 33 από τις 63 έδρες του ισλανδικού κοινοβουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!