Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τι ισχύει με την ασυλία του Κάρλας Πουτζντεμόν
[Euronews]: Τι ισχύει με την ασυλία του Κάρλας Πουτζντεμόν

[Euronews]: Τι ισχύει με την ασυλία του Κάρλας Πουτζντεμόν

Μετά και τη σύλληψή του στην Σαρδηνία, οι δικηγόροι του Κάρλας Πουτζντεμόν ξεκινούν νομικές διαδικασίες με στόχο να ανακτήσουν τη διπλωματική ασυλία του πρώην προέδρου της Καταλονίας.

Σε αίτημα που υπέβαλαν στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λένε ότι το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης έχει ανασταλεί και πως ο Πουτζντεμόν είχε το δικαίωμα να είναι παρών σε πολιτιστική εκδήλωση στη Σαρδηνία χωρίς να συλληφθεί.

«Ζητάμε από το δικαστήριο να δώσει εντολή στην ιταλική δικαιοσύνη να αφήσει ελεύθερο τον κ. Πουτζντεμόν, διότι το δικαστήριο έλαβε μια απόφαση τον Ιούλιο. Βάσει της απόφασης αυτής, η Ισπανία υποχρεούται να περιμένει την τελική απόφαση από το Λουξεμβούργο, τους προσεχείς μήνες, σε σχέση με την ασυλία», δήλωσε ο δικηγόρος Πολ Μπέκαερτ.

Ο Κάρλας Πουτζντεμόν είναι εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τον περασμένο Μάρτιο, όμως, κατόπιν απόφασης του Σώματος, του αφαιρέθηκε η ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ασυλία.

Οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ δεν έχει εκδώσει οριστική απόφαση.

Οι δικηγόροι του Πουτζντεμόν κατηγορούν την Ισπανία ότι ψεύδεται σε σχέση με τα όσα έχει παρουσιάσει ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση.

«Αυτό που συνέβη είναι ένα είδος εξαπάτησης του Γενικού Δικαστηρίου. Τους έκαναν να κατανοήσουν πράγματα που δεν αληθεύουν», δήλωσε ο δικηγόρος Γκονζάλο Μπόγιε.

Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης αφορά στο ρόλο του πρώην προέδρου της Καταλονίας στο παράνομο, κατά την ισπανική δικαιοσύνη, δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!