Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιράν: ¨Μόνον κάμερες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
[Euronews]: Ιράν: ¨Μόνον κάμερες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

[Euronews]: Ιράν: ¨Μόνον κάμερες στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Κάμερες ναι, φυσική παρουσία όχι λέει η Τεχεράνη στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για την εποπτεία των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ξεκαθάρισε ότι θα επιτρέψει την λειτουργία των καμερών, την τοποθέτηση καρτών μνήμης σε αυτές για την αποθήκευση των καταγραφών, αλλά δεν επιτρέπει την εκ του σύνεγγυς επιθεώρηση.

«Ολόκληρο το έργο από την πλευρά του Ιράν είναι ειρηνικό. Η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας θα συνεχίσει τις επιθεωρήσεις και την εποπτεία βάσει της συμφωνίας διασφαλίσεων. Αλλά έχουμε διακόψει οτιδήποτε πέραν αυτής, σύμφωνα με τον νόμο που πέρασε από το κοινοβούλιο», τόνισε ο Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Η ανακοίνωση από την πλευρά του Ιράν ακολούθησε την συνάντηση στην Τεχεράνη ντόπιων αξιωματούχων με τον Ράφαελ Γκρόσι, γενικό διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομική Ενέργειας.

Επί της ουσίας η Τεχεράνη συνεχίζει να βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι, που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο χωρίς να παρεκκλίνει κατά τι.

Οι τακτικισμοί του Ιράν προκαλούν ανησυχία στην διεθνή κοινότητα και κάποιες χώρες απαιτούν την λήψη σκληρών μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!