Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Υποβρύχια οινοποιία
[Euronews]: Υποβρύχια οινοποιία

[Euronews]: Υποβρύχια οινοποιία

Η ανακάλυψη μπουκαλιών κρασιού σε άριστη κατάσταση από ένα ναυάγιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έδωσε την ιδέα σε οινοποιούς να εκμεταλλευτούν το δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον της θάλασσας. Η λογική τους βασίζεται στο ότι οι υποβρύχιες συνθήκες μιμούνται τους κρίσιμους παράγοντες ωρίμανσης που συμβάλλουν σημαντικά στην γεύση του κρασιού.

«Ένα από τα πράγματα που παρατηρώ με τα κρασιά που έχουν ωριμάσει στον βυθό της θάλασσας είναι ότι έχουν εξελιχθεί με έναν διαφορετικό τρόπο. Με αυτό εννοώ ότι συγκεκριμένα κρασιά έχουν ωριμάσει γρήγορα και οι τανίνες και η γεύση των κρασιών έχουν γίνει πιο μαλακά και έχουν ωριμάσει ποιο γρήγορα. Κάποια άλλα όχι και τόσο. Υπάρχει ακόμα πολύ επιστημονική έρευνα που πρέπει να γίνει για αυτό το θέμα, αλλά ο κλάδος του κρασιού είναι μεγάλος, είναι ωραίο να γεύεσαι κάτι καινούριο» δήλωσε ο ειδικός στα κρασιά, Μαρκ Ονίλ.

Τα υποβρύχια οινοποιεία έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτός ο τρόπος ωρίμανσης του κρασιού υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά πρόσφατα αναπτύχθηκε στο εμπόριο. Ένα κρασί για να ωριμάσει χρειάζεται σταθερή θερμοκρασία και σκοτάδι και η θάλασσα μπορεί να το παρέχει αυτό. Τα μπουκάλια μπορούν μείνουν από 6 μήνες ως και αρκετά χρόνια στο βυθό μέχρι να ωριμάσουν και η μέθοδος χρησιμοποιείται και για αφρώδεις οίνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!