Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Υπόθεση PEGASUS: Στόχος και ο Μακρόν;
[Euronews]: Υπόθεση PEGASUS: Στόχος και ο Μακρόν;

[Euronews]: Υπόθεση PEGASUS: Στόχος και ο Μακρόν;

Τα κινητά τηλέφωνα του Εμανουέλ Μακρόν και 15 μελών της κυβέρνησής του φέρονται να περιλαμβάνονται σε μια λίστα με ενδεχόμενους στόχους παρακολούθησης του λογισμικού Pegasus το 2019, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται μεταξύ χιλιάδων που φέρονται να επιλέχθηκαν από πελάτες της κατασκευάστριας εταιρείας του Pegasus NSO. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης της NSO ήταν μια υπηρεσία ασφαλείας από το Μαρόκο, η οποία όμως δεν κατονομάζεται. Το Μαρόκο εξέδωσε, πάντως, ανακοίνωση, στην οποία αρνείται κάθε εμπλοκή στη χρήση του εν λόγω spyware.

Η παρουσία του τηλεφώνου του Μακρόν στη λίστα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Γάλλος πρόεδρος παρακολουθείτο, καθώς χρειάζεται τεχνικός έλεγχος στη συσκευή του για το αν αυτή έχει μολυνθεί από το επίμαχο λογισμικό και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτός ο έλεγχος έχει γίνει. Ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης του Μακρόν που αναφέρθηκε πως ενδεχομένως να μπήκαν στο στόχαστρο περιλαμβάνεται ο τότε πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ και 14 υπουργοί.

«Αν όντως αυτό αληθεύει, είναι προφανώς πολύ σοβαρό», σχολίασε η γαλλική προεδρία.

Η Le Monde είναι μεταξύ των 17 Μέσων Ενημέρωσης που ερευνούν τη λίστα με πάνω από 50.000 αριθμούς κινητών, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Μη Κερδοσκοπικού Δημοσιογραφικού οργανισμού Forbidden Stories και της Διεθνούς Αμνηστίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!