Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε Γαλλία και Ελλάδα
[Euronews]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε Γαλλία και Ελλάδα

[Euronews]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε Γαλλία και Ελλάδα

Με προσοχή προέτρεψε τους Άγγλους πολίτες να προχωρήσουν μετά την άρση των μέτρων ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει αυτομάτως στη ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η άρση των μέτρων θα είναι μη αναστρέψιμη.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι αν καθυστερούσαμε τώρα αυτό το τέταρτο βήμα για παράδειγμα για τον Σεπτέμβριο ή αργότερα, τότε θα ανοίγαμε ξανά ενώ ο καιρός θα κρυώνει και ο ιός θα έχει φυσικό πλεονέκτημα όταν ανοίξουν τα σχολεία» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν ανέπτυξε τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το σταδιακό άνοιγμα του Μαΐου και του Ιουνίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι πλέον θα απαιτείται εμβολιασμός για το προσωπικό σε εγκαταστάσεις υγείας που έρχεται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες. Το μέτρο αφορά νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία, ιδρύματα για άτομα με αναπηρία και για όλους τους επαγγελματίες ή εθελοντές που εργάζονται σε επαφή με ηλικιωμένους ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Αμέσως μετά το διάγγελμα Μακρόν έπεσε το σύστημα για το κλείσιμο ραντεβού για τους εμβολιασμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε 4 μέτρα για την πανδημία με πρώτο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!