Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Υπό πίεση ο Μπόικο Μπορίσοφ – Νέες διαδηλώσεις εναντίον του
[Euronews]: Υπό πίεση ο Μπόικο Μπορίσοφ – Νέες διαδηλώσεις εναντίον του

[Euronews]: Υπό πίεση ο Μπόικο Μπορίσοφ – Νέες διαδηλώσεις εναντίον του

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για ακόμη μία φορά στη Σόφια ζητώντας την παραίτηση του Μπόικο Μπορίσοφ και της κυβέρνησής του.

Για άλλη μία φορά δεν έλειψε η ένταση, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση σπρέι πιπεριού προκειμένου να μην επιτρέψει στους διαδηλωτές να φτάσουν στο Κοινοβούλιο.

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στη Βουλγαρία, με τους πολίτες να ζητούν αλλαγή στην εξουσία, κατηγορώντας τον Μπόικο Μπορίσοφ ότι έχει παραδώσει τα ηνία της χώρας σε μαφία ολιγαρχών.

«Μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματα των διαδηλωτών, σε σχέση με την επιρροή της ολιγαρχίας, τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του πρωθυπουργού που κυκλοφόρησαν και στην ουσία το ποιος είναι στο τιμόνι αυτής της κυβέρνησης. Και μέχρι να δοθούν απαντήσεις, οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν» λέει ο Χρίστο Παντσούκοφ, καθηγητής πανεπιστημίου στη Σόφια.

Ο Μπορίσοφ προσπαθεί να καθυστερήσει τις εξελίξεις ζητώντας αναθεώρηση του Συνταγμάτος ώστε όπως λέει να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας όμως, Ρουμέν Ράντεφ, ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρότασή του, λέγοντας ότι ο μοναδικός τρόπος να επέλθει ηρεμία στη χώρα είναι η παραίτηση της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!