Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΥΠΕΞ Μάλτας: Υπέρ του συμβιβασμού αλλά όχι της συνθηκολόγησης στην Αν. Μεσόγειο
[Euronews]: ΥΠΕΞ Μάλτας: Υπέρ του συμβιβασμού αλλά όχι της συνθηκολόγησης στην Αν. Μεσόγειο

[Euronews]: ΥΠΕΞ Μάλτας: Υπέρ του συμβιβασμού αλλά όχι της συνθηκολόγησης στην Αν. Μεσόγειο

Το ζήτημα που υφίσταται στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να λυθεί σε ένα πνεύμα συμβιβασμού, ωστόσο συμβιβασμός δεν σημαίνει συνθηκολόγηση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας Εβαρίστ Μπαρτόλο, ύστερα από συνομιλίες που είχε την Παρασκευή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

“Υπάρχει διαφορά μεταξύ του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης. Γνωρίζουμε ότι ο συμβιβασμός είναι οδυνηρός, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι η επιλογή της στρατιωτικής σύγκρουσης θα είναι πολύ πιο οδυνηρή”, ανέφερε, σημειώνοντας πως ως μικρό νησιωτικό κράτος η Μάλτα επιθυμεί αναγνώριση του διεθνούς δικαίου και ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Ο κ. Μπαρτόλο διέψευσε εξάλλου δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η χώρα του θα προσφέρει μια αεροπορική βάση στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές αυτές ως “απόλυτες ανοησίες”.

Ερωτηθείς για τη θέση της χώρας του αναφορικά με το θέμα της επιβολής κυρώσεων από πλευράς ΕΕ κατά της Τουρκίας, ο κ. Μπαρτόλο επεσήμανε πως το θέμα αυτό ακόμη συζητείται, σημειώνοντας πως το σημαντικό είναι να είναι βέβαιοι πως αυτό που κάνουν είναι αποτελεσματικό. “Είναι σημαντικό αυτό που κάνουμε να είναι αποτελεσματικό. Θα είμαστε ευχαριστημένοι με συμβολικά μέτρα;”, ανέφερε.

“Ας το κάνουμε αυτό έχοντας αποτελεσματικά μέτρα, ας είμαστε ξεκάθαροι ως προς το ότι αυτό που κάνουμε είναι αποτελεσματικά μέτρα”, είπε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι άσχημη και μπορεί να γίνει χειρότερη “εκτός αν κάνουμε το καλύτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!