Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας: Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν θα γίνουν αποδεκτές
[Euronews]: ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας: Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν θα γίνουν αποδεκτές

[Euronews]: ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας: Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν θα γίνουν αποδεκτές

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στόχο έχουν την προώθηση, μέσω τετελεσμένων προς μια άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς, αλλά ούτε και από την διεθνή κοινότητα, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, καταδίκασαν τις προκλητικές εξαγγελίες που έγιναν χθες στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα ειδικά σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Είπε ότι αργότερα σήμερα, το θέμα αυτό θα απασχολήσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Θα πρέπει, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε πρώτη φάση, να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας στην Άγκυρα.

Είπε ότι με τον κ. Δένδια είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα δεδομένα και αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά, και η αντίδρασή της να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι από τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα της αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η αναζωογόνηση της προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών του Κυπριακού που παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!