Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Υπερδιπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα Covid-19 στη νοτιοανατολική Κίνα
[Euronews]: Υπερδιπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα Covid-19 στη νοτιοανατολική Κίνα

[Euronews]: Υπερδιπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα Covid-19 στη νοτιοανατολική Κίνα

Τα νέα κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης υπερδιπλασιάστηκαν στην νοτιοανατολική επαρχία της Κίνας Φουτζιάν, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να επιβάλουν άμεσα μέτρα, όπως περιορισμούς στα ταξίδια, για να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι 59 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης καταγράφηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου από 22 μολύνσεις μία ημέρα νωρίτερα. Όλα τους καταγράφηκαν στη Φουτζιάν, μια επαρχία που συνορεύει με την Τζετζιάνγκ προς τα βόρεια και με την Γκουανγκντόνγκ προς τα νότια.

Σε μόλις τέσσερις ημέρες, συνολικά 102 μολύνσεις μετάδοσης στην κοινότητα έχουν καταγραφεί σε τρεις πόλεις της Φουτζιάν, συμπεριλαμβανομένης της Σιαμέν, μιας πόλης 5 εκατ. κατοίκων που αποτελεί τουριστικό κέντρο και μεταφορικό κόμβο.

Οι μολύνσεις καταγράφονται ενόψει της εθνικής εβδομαδιαίας αργίας που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, μια σημαντική τουριστική σεζόν. Η τελευταία έξαρση κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης στα τέλη Ιουλίου έως τον Αύγουστο προκάλεσαν αναταραχή στα ταξίδια, πλήττοντας τον τουρισμό, τη φιλοξενία και τις μεταφορές.

Η αεροπορική επιβατική κίνηση της Κίνας κατέγραψε βουτιά 51,5% τον Αύγουστο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καταδεικνύοντας το πόσο τρωτές είναι οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες σε επαναλαμβανόμενες εξάρσεις παρόλο που η COVID-19 είναι σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο στη χώρα.

Η έξαρση στη Φουτζιάν ξεκίνησε από την Πουτιάν, μια πόλη 3,2 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!