Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες σχετικά με τον COVID-19
[Euronews]: Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες σχετικά με τον COVID-19

[Euronews]: Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες σχετικά με τον COVID-19

Οι χώρες η μία μετά την άλλη κλείνουν τα σύνορα τους για να προφυλακτούν από την εξάπλωση της πανδημίας. Την ίδια ώρα όμως οι πόλεμοι συνεχίζονται και οι άνθρωποι που αναζητούν πιο ασφαλή μέρη αυξάνονται.

Ο Φιλίπο Γκράντι, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρει σε ανακοίνωση του που εξέδωσε για τον COVID-19.

«Καθώς ο κόσμος κινητοποιείται για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του COVID-19, πολλές χώρες ορθώς υιοθετούν εξαιρετικά μέτρα, θέτοντας περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια και τις διασυνοριακές μετακινήσεις.

Για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως, η καθημερινότητα έχει περιέλθει σε μια κατάσταση στασιμότητας ή μεταμορφώνεται με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Ωστόσο, οι πόλεμοι και οι διώξεις δεν έχουν σταματήσει – και σήμερα, σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφάλεια. Με ανησυχεί όλο και περισσότερο το ότι κάποιες χώρες υιοθετούν μέτρα, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν συνολικά το δικαίωμα αναζήτησης ασύλου.

Όλα τα κράτη θα πρέπει να διαχειριστούν τα σύνορά τους στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής κρίσης με τον τρόπο που θεωρούν πιο κατάλληλο. Όμως αυτά τα μέτρα δεν θα πρέπει να καταλήγουν στο κλείσιμο διόδων για αναζήτηση ασύλου ή στην αναγκαστική επιστροφή ανθρώπων σε καταστάσεις όπου κινδυνεύουν.

Υπάρχουν λύσεις. Εάν εντοπίζονται κίνδυνοι για την υγεία, μπορούν να τεθούν σε ισχύ ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή ελέγχων, μαζί με εξετάσεις, καραντίνα και άλλα μέτρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!