Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ – ΗΠΑ: Κοινή δήλωση 7 σελίδων με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
[Euronews]: ΕΕ – ΗΠΑ: Κοινή δήλωση 7 σελίδων με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο

[Euronews]: ΕΕ – ΗΠΑ: Κοινή δήλωση 7 σελίδων με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση επτά σελίδων, κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες. Όπως αναμενόταν και όπως είχε το πρωί μεταδώσει το ΚΥΠΕ, οι δύο πλευρές περιέλαβαν στη δήλωση, αναφορά για την “Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι διαφορές πρέπει να διευθετούνται μέσω διαλόγου με καλή πίστη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Πιο συγκεκριμένα, το συμφωνημένο κείμενο στην παράγραφο 29 έχει ως εξής:

“Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την κοινή μας δέσμευση στα Δυτικά Βαλκάνια, μεταξύ άλλων μέσω του διαλόγου που διευκολύνεται από την ΕΕ μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας σχετικά με την ομαλοποίηση των σχέσεών τους και υποστηρίζοντας βασικές μεταρρυθμίσεις για την ένταξη στην ΕΕ”.

“Αποφασίζουμε να συνεργαστούμε για βιώσιμη αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου με καλή πίστη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Στόχος μας είναι μια συνεργασία και αμοιβαία επωφελής σχέση με μια δημοκρατική Τουρκία”.

“Σκοπεύουμε να ενώσουμε τις προσπάθειες μας για μια σταθερή και ασφαλή Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική”.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και επιβεβαιώνουν την ανάγκη των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων να απολαμβάνουν ίσα μέτρα ελευθερίας, ασφάλειας, ευημερίας και δημοκρατίας βάσει μιας λύσης δύο κρατών”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!