Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΗΠΑ: Σε ισχύ ο νόμος του Τέξας για τις αμβλώσεις
[Euronews]: ΗΠΑ: Σε ισχύ ο νόμος του Τέξας για τις αμβλώσεις

[Euronews]: ΗΠΑ: Σε ισχύ ο νόμος του Τέξας για τις αμβλώσεις

Με ψήφους 5-4 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών διατήρησε σε ισχύ έναν νόμο του Τέξας που απαγορεύει σχεδόν καθολικά τις εκτρώσεις, εξοργίζοντας τους υποστηρικτές του δικαιώματος της επιλογής.

Βάσει του επίμαχου πολιτειακού νόμου, η έκτρωση απαγορεύεται εφ’ όσον ανιχνευθεί καρδιακή δραστηριότητα στο κύημα, δηλαδή περίπου στις έξι εβδομάδες και συνήθως πριν οι περισσότερες γυναίκες αντιληφθούν την εγκυμοσύνη.

Σε δήλωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τονίζει ότι με τον νόμο αυτόν παραβιάζεται κατάφορα ένα συνταγματικό δικαίωμα που καθιερώθηκε με την απόφαση Ρόου εναντίον Ουέιντ και ισχύει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

«Δεν είναι η πρώτη απειλή κατά της απόφασης Ρόου εναντίον Ουέιντ που έχουμε δει, αλλά είναι μια ακραία απειλή. Σημειώνω πως δίνεται αμοιβή έως και 10.000 δολαρίων σε όσους καταγγείλουν κάποια γυναίκα που πάει να κάνει έκτρωση», σχολίασε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Σάκη.

Ο λεγόμενος “Heartbeat Act” υπεγράφη από τον Τεξανό ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ τον Μάιο, ωστόσο πλέον είναι σε ισχύ, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ανταποκρίθηκε στην έφεση που κατατέθηκε ενώπιόν του.

Οι αμβλώσεις αποτελούν εδώ και καιρό ένα από τα πιο καυτά κοινωνικά ζητήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς θεωρούν ότι πρέπει να είναι νόμιμες σε όλες ή στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στο συντηρητικό Τέξας όμως σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων στηρίζουν την απαγόρευση των έξι εβδομάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!